KENWOOD L-07 CII preamp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd January 2010, 03:12 PM   #1
dray177 is offline dray177  France
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Default KENWOOD L-07 CII preamp

It's my first thread here.

I have a Kenwood L-07 CII with a problem on the right input phono MC stage ( noisy with cracking... ).
But without diagram impossible to repair.
And also impossible to find service manual, schematic, information about, ...

Please I need your help !
Raymond

My preamp :
Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 23rd January 2010, 03:56 PM   #2
diyAudio Member
 
aparatusonitus's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Split, Croatia
Hi and wellcome to forum dray177,

I've just being given a schematic for L-07C model, so you can send me a pm via forum with your private email so I can send.
__________________
Non mai abbastanza...
  Reply With Quote
Old 23rd January 2010, 04:33 PM   #3
dray177 is offline dray177  France
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by aparatusonitus View Post
Hi and wellcome to forum dray177,
I've just being given a schematic for L-07C model, so you can send me a pm via forum with your private email so I can send.
Ooooooooh !!!
Thanks Aparatusonitus for your nice intention.
My address : dray177@aol.com

Raymond
  Reply With Quote
Old 23rd January 2010, 04:53 PM   #4
diyAudio Member
 
aparatusonitus's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Split, Croatia
Check your email ;-)
__________________
Non mai abbastanza...
  Reply With Quote
Old 27th January 2010, 11:50 AM   #5
diyAudio Member
 
tiefbassuebertr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: D-55629 Schwarzerden
Quote:
Originally Posted by dray177 View Post
It's my first thread here.

I have a Kenwood L-07 CII with a problem on the right input phono MC stage ( noisy with cracking... ).
But without diagram impossible to repair.
And also impossible to find service manual, schematic, information about, ...
Please I need your help !
Hallo, Raymond
You still remember to me (Mark Levinson No. 23)?
I have had the complete Service Manual from Kenwood's L-07 CII (original printing, not copy), but until this day I don't find it.
But I recall, that I have order it there:

Schaltungsdienst Lange oHG
Impressum: Schaltungsdienst Lange oHG
Zehrensdorfer Str. 11
12277 Berlin-Marienfelde
Tel.: ++49 (0) 30 / 723 81-3
Fax: ++49 (0) 30 / 723 81-500
info@schaltungsdienst.de

Regards
Andreas

P. S.: very fine website:
http://www.wtconcept.com/levinsonml2/

Last edited by tiefbassuebertr; 27th January 2010 at 11:59 AM.
  Reply With Quote
Old 27th January 2010, 01:44 PM   #6
dray177 is offline dray177  France
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by tiefbassuebertr View Post
Hallo, Raymond
You still remember to me ( Mark Levinson No. 23 )?
I have had the complete Service Manual from Kenwood's L-07 CII (original printing, not copy), but until this day I don't find it.
... ...
Regards
Andreas

P. S.: very fine website:
levinsonml2
Hello Andreas

IMPOSSIBLE !!! I will never forget my best friends
And discuss with you about Levinson gear as ML-1 faulty line modules, ...

What a pity you don't find your SM L-07CII.
Aparatusonitus very kindly ( again many thanks ! ) send me the L-07C schematics.
But a bit very different with MKII model.
And still, I never found these faulty components in the right MC phonostage of my preamp !

In fact, would L-07CII be more difficult to repair than a Levinson ML-2 ???

Raymond
  Reply With Quote
Old 27th January 2010, 07:47 PM   #7
diyAudio Member
 
tiefbassuebertr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: D-55629 Schwarzerden
Quote:
Originally Posted by dray177 View Post
In fact, would L-07CII be more difficult to repair than a Levinson ML-2 ???
Raymond
No.
.....on the right input phono MC stage ( noisy with cracking... ) ???

At first you must perform a failure isolation.
If there are switches to select the input impedance and gain factor, remove it and solder wires to get the neseccary values (no longer non linear transition resistance there are)

Now check out and compare the behavior with
- open input
- short input and
- normal input connection to your moving coil cartridge.

What happens? Is sound to hear? Or only noisy with cracking (flicker noise, shot noise)? Then there is a complete break in the signal line.

Are there a reaction by a slightly mechanical strain to the j-FET's and BjT arround the MC head amp?

If yes, and there are no bad soldering in this aera, the internal bond wire of the transistor itself has temporary interruption or unwanted transition resistance.

What about the color of the MC head amp transistor pins (black or silver)?
If you try to find schematics by google, uses different spelling
"L 07CII" "L07C II" "L07CII" "L 07C II" "L 07 C II" "L07 C II" both "Trio" and "Kenwood" for second keyword.

Here are some Links:
TRIO ƒRƒ“ƒgƒ[ƒ‹ƒAƒ“ƒvL-07CII‚Žd—l ƒgƒŠƒI
TRIO/KENWOOD ƒZƒpƒŒ[ƒgƒAƒ“ƒv/‚‚‘ƒAƒ“ƒvˆ—— ƒgƒŠƒI/ƒPƒ“ƒEƒbƒh
review33.com - 影Ÿ天œ
Kenwood L-07C-II, Hifi-Klassiker - HIFI-FORUM
and attachements:
Attached Images
File Type: jpg L-07-photo.jpg (193.9 KB, 335 views)
File Type: jpg L-07c.JPG (23.3 KB, 305 views)
File Type: jpg Kenwood L-07CII open.jpg (172.4 KB, 333 views)

Last edited by tiefbassuebertr; 27th January 2010 at 07:57 PM.
  Reply With Quote
Old 27th January 2010, 08:12 PM   #8
diyAudio Member
 
zeonrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Belgrade RS
Default Hi!

Here is!

Regards zeoN_Rider

Last edited by zeonrider; 27th January 2010 at 08:22 PM.
  Reply With Quote
Old 28th January 2010, 08:53 AM   #9
dray177 is offline dray177  France
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by dray177 View Post
... ...
In fact, would L-07CII be more difficult to repair than a Levinson ML-2 ???
Raymond
NO !!! L-07CII a bit less complex than Levinson ML-2

Yesterday failure was solved.
In fact only ( I don't know which one ) a bad solder on the mother board ( a double-side one ) and the solution was to re-solder on the two faces all components on the MC stage.

But without your help, Aparatusonitus and Tefbassuebertr, I think I lost my footing !

Raymond.

About my work on ML-2 amps :
http://www.wtconcept.com/levinsonml2/

Last edited by dray177; 28th January 2010 at 08:58 AM.
  Reply With Quote
Old 28th January 2010, 10:18 AM   #10
diyAudio Member
 
aparatusonitus's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Split, Croatia
Good work Raymond...now enjoy your preamp!
__________________
Non mai abbastanza...
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kenwood L07C preamp,Any good? rtate Solid State 0 16th March 2009 06:18 PM
Rmaf 07 Nelson Pass Pass Labs 180 28th December 2007 06:58 PM
Kenwood C1 preamp schematic anyone ?? Jan Dupont Solid State 0 18th June 2007 03:29 PM
Kenwood KDC-MP625 No RCA Preamp Outputs.. Any ideas??? jefferzzzz Car Audio 2 24th December 2004 08:36 PM
Kenwood Model L-07 2002tii Solid State 3 10th February 2003 07:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:20 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2