Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th February 2011, 11:56 PM   #501
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Location: Boston, MA
I did not disable Jtag and setup clock to internal 8Mhz.

I am not sure how to do this. I used the Atmel STK500 to program.

I will make an attempt to do this.

Thanks for your help.
Dave
  Reply With Quote
Old 25th February 2011, 11:57 PM   #502
diyAudio Member
 
FarmTech's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hjørring Denmark
Send a message via MSN to FarmTech Send a message via Skype™ to FarmTech
program Avr studio ?
Click the image to open in full size.

Last edited by FarmTech; 26th February 2011 at 12:08 AM.
  Reply With Quote
Old 1st March 2011, 05:07 PM   #503
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Location: Boston, MA
I was able to set the Fuse bits, but I still have a problem.

As soon as +5V is applied, the display reads "10", then one second later, the display turns off and no other functions work.

Any ideas?

Thanks.
  Reply With Quote
Old 1st March 2011, 07:29 PM   #504
diyAudio Member
 
FarmTech's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hjørring Denmark
Send a message via MSN to FarmTech Send a message via Skype™ to FarmTech
Quote:
Originally Posted by DavidMM View Post
I was able to set the Fuse bits, but I still have a problem.

As soon as +5V is applied, the display reads "10", then one second later, the display turns off and no other functions work.

Any ideas?

Thanks.
Hi,
Hmm, I dont have this version so I cant give info about it
And nothing happens if you press POWER button ?
But of cause you setup Jumpers as R2R like on image
Click the image to open in full size.

And the jumper on main-bord to for R2R !!
else contact them for help/support

Last edited by FarmTech; 1st March 2011 at 07:34 PM. Reason: Added link image
  Reply With Quote
Old 2nd March 2011, 01:56 PM   #505
danzup is offline danzup  Romania
diyAudio Member
 
danzup's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bucuresti
Quote:
Originally Posted by DavidMM View Post
I was able to set the Fuse bits, but I still have a problem.

As soon as +5V is applied, the display reads "10", then one second later, the display turns off and no other functions work.

Any ideas?

Thanks.
Only the power button will work after power down !
So it is in firmware and from what is telling me it is ok how that controller react .
Do not power on after press power on button ?
Please send more info for me to help you .
__________________
There are not better tube than 6P3S and 6N2P for my ears !

Last edited by danzup; 2nd March 2011 at 02:11 PM.
  Reply With Quote
Old 3rd March 2011, 04:12 PM   #506
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Location: Boston, MA
Hi Danzup,

Thanks for your reply.

Yes, the "On/Off" switch, S2, does turn on the volume control.

I thought the S2 switch was used to turn on an external device, like a power amp. I did not realize that after applying +5v to the board, the "On/Off" switch needed to be pushed.

I was confused.

It works now and I am continuing to built it into my pre-amp.

Thanks,
Dave
  Reply With Quote
Old 4th March 2011, 06:35 AM   #507
danzup is offline danzup  Romania
diyAudio Member
 
danzup's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bucuresti
Quote:
Originally Posted by DavidMM View Post

I thought the S2 switch was used to turn on an external device, like a power amp. I did not realize that after applying +5v to the board, the "On/Off" switch needed to be pushed.

This is the truth : but the controller power up at the same time with the amplifier !
And for the time the controller is powered up so does the power amplifier .
__________________
There are not better tube than 6P3S and 6N2P for my ears !
  Reply With Quote
Old 21st March 2011, 06:47 PM   #508
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Location: Boston, MA
Hi Danzup,

I have been integrating your board into my preamp, and am having problems with the remote control function.

I have tried several universal remotes that I have. I just cannot seem to get any response.

I read in an earlier post that you might have a Sony remote code version of your software. If so, I would like to try the Sony version.

Thanks,
Dave
  Reply With Quote
Old 22nd March 2011, 06:45 AM   #509
danzup is offline danzup  Romania
diyAudio Member
 
danzup's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bucuresti
Quote:
Originally Posted by DavidMM View Post
Hi Danzup,

I have been integrating your board into my preamp, and am having problems with the remote control function.

I have tried several universal remotes that I have. I just cannot seem to get any response.

I read in an earlier post that you might have a Sony remote code version of your software. If so, I would like to try the Sony version.

Thanks,
Dave
I recommend to you to use the "farmtech no vu" firmware and use that firmware to reprogram the key with your RC5 remote .
Read again few pages on this thread and use that firmware because it is more flexible about remote control . My firmware accept only small number of RC5 remote .
__________________
There are not better tube than 6P3S and 6N2P for my ears !
  Reply With Quote
Old 22nd March 2011, 03:29 PM   #510
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Location: Boston, MA
FarmTech,

I looked at your "farmtech no vu" firmware to fix my remote problem, and noticed it is made for the LCD version.

I am using an LED and was hoping you could add the RC5 learning remote function to the LED firmware.

I know this is a lot to ask, but would greatly appreciate your help.

Thanks,
Dave
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
source selector / volume hum in Aikido cbutterworth Tubes / Valves 1 28th March 2007 07:34 AM
Source for volume knobs? Alois Pass Labs 4 3rd July 2005 05:12 PM
IC Controlers for Class D Power stage frozenpod1 Class D 14 17th May 2005 03:25 PM
Swichable source and volume pot. Whats the best way? sounder Chip Amps 2 22nd September 2003 06:29 PM
detented volume pots... source? Mach_Y Parts 2 1st June 2003 05:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:07 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2