Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th November 2010, 03:19 AM   #401
diyAudio Member
 
FarmTech's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hjørring Denmark
Send a message via MSN to FarmTech Send a message via Skype™ to FarmTech
Quote:
Originally Posted by aditya View Post
the problem is that when i turn on it go up at full volume and when i turn the knob i get click sound of the encoder, no matter what the lcd shows i have full volume, and i dont know what to do, going nuts,
it didnt happen when i was using elektor electronics project file it worked like a dream
PGA2311 is a +-5Volt version (POWER SUPPLIES: ±5V Analog, +5V Digital)
PGA2310 is +- 15 Volt version (POWER SUPPLIES: ±15V Analog, +5V Digital)

I think its a grounding issue , check your soldering , and wires again
read this post
  Reply With Quote
Old 9th November 2010, 02:15 PM   #402
aditya is offline aditya  India
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bombay, India
Send a message via MSN to aditya Send a message via Yahoo to aditya
hii
i m back home, so now i can test and see whats happening,
  Reply With Quote
Old 12th November 2010, 05:58 PM   #403
aditya is offline aditya  India
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bombay, India
Send a message via MSN to aditya Send a message via Yahoo to aditya
hey there is some thing which i dont follow., the digaram on post 111 not as per the pin discription givin in the file, please check and reconfirm, or m i wrong some where

in program

Config Spi = Soft ,
Din = Portb.0 ,
Dout = Portb.1 ,
Ss = Portb.2 ,
Clock = Portb.4
Config Porta = Output
Config Portb.3 = Output 'mute line for PGA2310

please see the diagram with post111
i think there is some miss pinning so i have been getting failure in the device,
  Reply With Quote
Old 14th November 2010, 10:00 AM   #404
danzup is offline danzup  Romania
diyAudio Member
 
danzup's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bucuresti
Quote:
Originally Posted by aditya View Post
hey there is some thing which i dont follow., the digaram on post 111 not as per the pin discription givin in the file, please check and reconfirm, or m i wrong some where

in program

Config Spi = Soft ,
Din = Portb.0 ,
Dout = Portb.1 ,
Ss = Portb.2 ,
Clock = Portb.4
Config Porta = Output
Config Portb.3 = Output 'mute line for PGA2310

please see the diagram with post111
i think there is some miss pinning so i have been getting failure in the device,
There are more variant of this software !
you must connect as in soft for circuit to work !
If you stick with description in soft it will work .
There are also a lot of hardware tailored for specific needs .
So it is up to the user to pay attention to what to use and how .......
__________________
There are not better tube than 6P3S and 6N2P for my ears !

Last edited by danzup; 14th November 2010 at 10:05 AM.
  Reply With Quote
Old 14th November 2010, 05:30 PM   #405
aditya is offline aditya  India
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bombay, India
Send a message via MSN to aditya Send a message via Yahoo to aditya
ok got it working now but only thing is that in between the lcd goes garbage
  Reply With Quote
Old 15th November 2010, 12:06 AM   #406
diyAudio Member
 
FarmTech's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hjørring Denmark
Send a message via MSN to FarmTech Send a message via Skype™ to FarmTech
Hi, sounds like a stacker problem
try this setup :
Code:
$hwstack = 32  ' default 32 
$swstack = 10         ' default 8
$framesize = 40        ' default 24
  Reply With Quote
Old 15th November 2010, 02:32 PM   #407
aditya is offline aditya  India
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bombay, India
Send a message via MSN to aditya Send a message via Yahoo to aditya
i had in compiler section kept hwstack=32, swstack=30, frame size =40, stil where ever there would be constant volume or input selection adjustments the screen would show chinese or some wiered language
  Reply With Quote
Old 15th November 2010, 02:41 PM   #408
diyAudio Member
 
FarmTech's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hjørring Denmark
Send a message via MSN to FarmTech Send a message via Skype™ to FarmTech
Quote:
Originally Posted by aditya View Post
i had in compiler section kept hwstack=32, swstack=30, frame size =40, stil where ever there would be constant volume or input selection adjustments the screen would show chinese or some wiered language
try the orginal code from post 111
and see if problem is the same
  Reply With Quote
Old 18th November 2010, 03:33 PM   #409
chiily is offline chiily  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Malvern
Build one of the R2R controllers from here vicol audio : r-2r volume controller has really wetted my appetite for doing more with this little board and display.

I know that the Vicol Audio firmware .bas file is not available, but is there one around by Danzup (I'm sure I remember reading something somewhere) for the same board?

I'd certainly like to do simple things like change the input labels and try my hand at a smooth volume display.

I'm a complete newbie to these chips and BASCom so any help very much appreciated.

Cheers
__________________
H&Ks
Garf.
  Reply With Quote
Old 18th November 2010, 05:02 PM   #410
diyAudio Member
 
FarmTech's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hjørring Denmark
Send a message via MSN to FarmTech Send a message via Skype™ to FarmTech
Quote:
Originally Posted by chiily View Post
Build one of the R2R controllers from here vicol audio : r-2r volume controller has really wetted my appetite for doing more with this little board and display.

I know that the Vicol Audio firmware .bas file is not available, but is there one around by Danzup (I'm sure I remember reading something somewhere) for the same board?

I'd certainly like to do simple things like change the input labels and try my hand at a smooth volume display.

I'm a complete newbie to these chips and BASCom so any help very much appreciated.

Cheers
Hi,
Did you test the code in post #349
here you can edit input text and muts more
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
source selector / volume hum in Aikido cbutterworth Tubes / Valves 1 28th March 2007 07:34 AM
Source for volume knobs? Alois Pass Labs 4 3rd July 2005 05:12 PM
IC Controlers for Class D Power stage frozenpod1 Class D 14 17th May 2005 03:25 PM
Swichable source and volume pot. Whats the best way? sounder Chip Amps 2 22nd September 2003 06:29 PM
detented volume pots... source? Mach_Y Parts 2 1st June 2003 05:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:11 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2