Looking a schematic for Electrocompaniet ECI4 - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th May 2008, 05:30 PM   #11
tubenut is offline tubenut  South Africa
diyAudio Member
 
tubenut's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: South Africa, Jhb
Could you tell me across which points to measure this DC and what value pot am I looking for on an ECI3 to reduce the level to the lowest possible? What is realisticly low?
Is there an adjustment per channel, perhaps even per "phase"?

Much obliged.
__________________
Guillaume
Croak Audio Exploration
  Reply With Quote
Old 7th May 2008, 07:19 PM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2006
Measure the DC over P1 and P2, P3 and P4, respectively. It should be as close to 0VDC as humanly possible. Within a few mVs. The pot in question should be close. It is 200R. You could possibly exchange it for 100R, but then you would have to add 100R to the resistor connectet to the pots wiper. Normal value 1K3, new value 1K4, as not to upset the DC operating point, and input stage current.Ok?

Regards
Roar
  Reply With Quote
Old 7th May 2008, 08:18 PM   #13
tubenut is offline tubenut  South Africa
diyAudio Member
 
tubenut's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: South Africa, Jhb
Thank you Roar, I will have a look at that.

Excuse my ignorance, will changing the discussed resistor/pot values reduce the DC potential present on the volume pot? That sounds smart....
__________________
Guillaume
Croak Audio Exploration
  Reply With Quote
Old 7th May 2008, 08:32 PM   #14
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2006
The value of 200R/1K3 help cater for differing Hfe in the input transistors. If they are matched, the pot can be significant lower in value, and the resultant DC imbalance will be reduced.

Regards
Roar
  Reply With Quote
Old 5th November 2008, 01:20 PM   #15
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Hi

Im alsow looking the schematic for Electrocompaniet ECI4.

Can someone help me with getting it?
  Reply With Quote
Old 5th November 2008, 05:14 PM   #16
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2006
What seems to be the problem?

Regards
Roar
  Reply With Quote
Old 6th November 2008, 03:16 PM   #17
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
When powering up the main fuse blow.

hehe1337
  Reply With Quote
Old 6th November 2008, 04:45 PM   #18
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2006
If that is the your most accurate description you are able to come up with, then you need a technician, not a schematic.

Regards
Roar
  Reply With Quote
Old 8th November 2008, 06:00 PM   #19
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
I opend the amp today. It smelles like burnd transformer. I try to measure the transformer and my Fluke showed 3 Ohm.
  Reply With Quote
Old 8th November 2008, 08:05 PM   #20
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
Quote:
Originally posted by hehe1337
I opend the amp today. It smelles like burnd transformer. I try to measure the transformer and my Fluke showed 3 Ohm.

I'm not familiar with your amp but :

if you can - disconnect everything from PSU ( are there fuses after graetz and cap bank ?)

put new mains fuse

power it up ; if transformer is toasted ( not likely - 3 ohms is pretty usual for any decent xformer) , it will burn that fuse again

in that case - send amp to some capable technician ;

dunno - Roar is near you , maybe he can help you more ....
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrocompaniet Help Andypairo Solid State 67 12th December 2014 10:20 AM
Electrocompaniet ECI-4??? kimschips Solid State 17 13th June 2014 05:47 PM
Hello from an Electrocompaniet Fan PrimeCase Introductions 10 25th September 2012 02:17 PM
Electrocompaniet AW 250 AMP. hogue Solid State 1 1st March 2004 06:48 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:38 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2